PARASPORT24 pripravil ďalšiu skvelú charitatívnu akciu! Príďte si zabehať na Turčiansky beh, ktorý štartuje 3. októbra v Žabokrekoch pri Martine. Prihlásiť sa môže každý, na veku nezáleží, stačí zaplatiť registráciu. Pobeží sa 10 kilometrov v krásnej prírode Turčianskej kotliny. A kým rodičia budú behať, deti sa zabavia s profesionálnymi animátormi. Akciu organizuje Občianske združenie PARASPORTt24 na pomoc ľuďom s hendikepom a sociálne slabších rodinám. Víťazom sú všetci – každý účastník totiž dostane tričko, medailu a lístok do tomboly, jej ceny budú v hodnote vyše dve tisíc eur. Stretneme sa 3.10. 2020 v Žabokrekoch!



Hlavnou myšlienkou Turčianskeho behu je inklúzia, spájanie sa cez šport a zároveň pomáhať. Pre každého bežca je 3. októbra pripravená medaila, tričko, potítko a pitný režim.

„V polovici augusta som sa rozhodol urobiť športovú akciu. Aby sme aj v tejto situácii mohli pomáhať, nielen čakať na to ako sa pandemický stav vyvinie. Šport v exteriéri je povolený a určite dodržíme všetko, ako od nás chcú. Vytvárame si akcie sami, aby sme si zarobili na pomoc pre ľudí, ktorú tu robíme už 14-ty rok,“ teší sa organizátor podujatia Miroslav Buľovský z občianskeho združenia PARASPORT24.

Pobeží sa 10 kilometrov v krásnej prírode Turčianskej kotliny. Mierne členitá trasa na celom okruhu má terén asfalt a poľnú cestu, prevýšenie dosahuje 120 metrov.

„Prvá oslovená osoba, starostka obce Žabokreky, povedala okamžite áno pre našu akciu. Majú pekný športový areál, kde sme dali štart a cieľ. Trasu som si s kolegami prešiel a ešte aj niekoľkokrát prejdem. Aby sme mohli zaručiť aj krásne výhľady, na Turiec a Malú a Veľkú Fatru. Za 14 rokov organizácie rôznych podujatí po celom Slovensku, je toto pre mňa prvá akcia v mojom rodisku, odkiaľ pochádzam,“ prezradil Miroslav Buľovský.

Výťažok charitatívneho behu pôjde pre ľudí s hendikepom, ktorým PARASPORT24 pravidelne pomáha. Rovnako aj na pomoc v aktuálnej situácii, podľa potreby a podľa žiadostí, ktoré občianske združenie pravidelne dostáva. V rámci štartovného dostane každý bežec tombolový lístok o ceny v hodnote vyše dve tisíc eur.

„Ceny sú najmä od našich partnerov Kia Slovensko, Nadácia Kia či Tipsport a to rôzne pobyty, športové oblečenie, množstvo vitamínových doplnkov, o ktoré je veľký záujem. V cieli budú každému účastníkovi odovzdávať pamätné medaile naši optimisti na invalidných vozíkoch. A tak dáme každému bežcovi veľké ďakujem práve od nich. Buďme teraz v septembri v súvislosti s koronou zodpovední, aby sme si 3. októbra spolu zabehali. Verím, že pripravíme skvelú športovú akciu, ktorá bude pomáhať, spájať a vyčaruje len úsmev na tvári,“ uzatvára Miroslav Buľovský z PARASPORT24.

Pre deti organizátor počas behu pripravil atrakcie a animácie s profesionálnymi animátormi. Nebude chýbať ani pitný režim zabezpečený džúsmi Capri Sun. Pre bežcov sú k dispozícii šatne a sprchy. Turčiansky beh štartuje 3.10. 2020 v Žabokrekoch!

Zaregistrovať sa môžete na tomto mieste. Informácie o Turčianskom behu nájdete aj na facebooku.