Ozdobou tohtoročnej plesovej sezóny bol 1. charitatívny ples PARASPORT 24, ktorý sa v poslednú januárovú sobotu konal v kongresovej hale Aqua- City.Jeho organizátor Miroslav Buľovský ešte nikdy nebol na žiadnom plese. Aj napriek tomu sa ho rozhodol usporiadať.

„Pre hendikepovaných športovcov robím športové akcie a projekty po celom Slovensku a prečo neurobiť pre nich niečo spoločenské, ako je ples? Títo ľudia sa vedia smiať a zabávať rovnako ako my. Tento celoslovenský ples sme sa rozhodli usporiadať v AquaCity, pretože nám vychádza v ústrety vo všetkých aktivitách a s jeho personálom sa veľmi dobre spolupracuje. Koniec – koncov nemusí sa všetko konať v Bratislave. Chceme v tomto plese pokračovať aj na budúci rok. Od sponzorov sa nám podarilo získať pekné ceny do tomboly. Záujemcovia o ples sa nás pýtali či sa ho môžu zúčastniť len ľudia so ZŤP preukazmi. Zle to pochopili, lebo to bol charitatívny ples s výťažkom pre hendikepovaných ľudí a zúčastniť sa ho mohol každý.“
Ples podporili mnohé známe osobnosti, Ivan „Tuli“ Vojtek (na foto vpravo) Janko Grexa, Ivan Jakeš (na foto vľavo) a ďalší, ktorí sa v lete spolu s hendikepovanými ľuďmi posadili na bicykel a šliapali s nimi päť dní po Slovensku, vlani z Popradu do Senca. V tomto roku v 26. týždni sa uskutoční už tretí ročník tejto cyklistickej akcie. Ivan Jakeš sa nedávno vrátil z Dakaru, kde svoju vynikajúcu jazdu musel nečakane ukončiť, lebo sa mu rozpadla motorka. „Dakar je o jednej jazdeckej chybe a o šťastí a ja som tento rok zase nemal šťastie. Dúfam, že na rok trasu prejdem tak, ako si to predstavujem. Dakar som sledoval oddávna a som rád, že sa mi podarilo na ňom byť,“ povedal tento skúsený pretekár, ktorý na motorke začal jazdiť v 14. rokoch. Ples moderoval Ivan Vojtek. „Títo ľudia mi otvorili oči o ďalší rozmer. Človek si neváži čo má, až keď to stratí, si uvedomí cenu strateného. A nie je to tak len so zdravím, ale aj s manželstvom, či v iných veciach. To, čo máme, to si vážme a ceňme,“ povedal moderátor. Na plese účinkovali artistka Katarína Raševová, spevák Jozef Benedik, Komorný sláčikový orchester zo Spišskej Novej Vsi a ďalší.