Benefícia HUDBA BEZ BARIÉR spojí pre dobrú vec Celeste Buckingham, Kristínu, Polemic a ďalších! 

Po vydarenom charitatívnom koncerte Klavír bez bariér, na ktorom koncom minulého roka vystúpili v unikátnom spojení iba na jediný večer virtuóz Jozef Hollý a jeho hosť Mária Čírová, prichádza pokračovanie úspešného podujatia. Tentokrát ako benefičný hudobný večer plný hviezd – ešte väčší a monumentálnejší. Hudba opäť dokáže, že má moc rúcať bariéry medzi zdravými a telesne postihnutými už 14. apríla v bratislavskej Incheba Expo Aréne.

FOTO: Parasport24 ZDROJ: SOUL FOR SHOW 2016

Klavír bez bariér sa rozrastá na Hudbu bez bariér

Podujatie Klavír bez bariér 2015 sa pre veľký úspech dočká svojho pokračovania už na jar tohto roka. Tentokrát pod názvomHudba bez bariér predstaví omnoho väčšiu škálu umelcov.

Cieľom podujatia je, získať čo najviac financií, spôsobom, aký nám je blízky – nečakáme len na sponzorské dary. Finančné prostriedky na dobročinné účely sa snažíme zarobiť si sami,“ vysvetľuje organizátor koncertu, zakladateľ občianskeho združenia Parasport24 Miroslav Buľovský. Ako dodáva, vlaňajšie žezlo po Jozefovi Hollom a Márii Čírovej prevezmú ďalší skvelí hudobní interpreti…

Bariéry medzi zdravými a chorými zrúca Celeste Buckingham, Kristína i Polemic

Všetci sme na jednej lodi. Veľkosť človeka dokazujú činy, preto pomáhať iným len tak bez očakávaní a mať z toho radosť, je pre nás normálne. Človečina má byť na prvom mieste, tak to cítime,“ zhoduje sa jednohlasne Polemic, ktorý je jednou z hviezd aprílového hudobného programu. Vzťah najobľúbenejšej slovenskej SKA kapely k charitatívnym koncertom je vraj jasný ako supernova: „V duchu hesla: ,,Musíme si pomáhať´!“ Nikto z nás nevie, kedy pomocnú ruku bude potrebovať.“ S občianskym združením Parasport24 Polemic spolupracoval už v minulosti. Pozvanie do programu Hudba bez bariér preto prijal bez zaváhania: „Organizátorov poznáme osobne. To, čo robia, má hlboký zmysel, preto radi priložíme ruku k dielu,“ dodávajú Polemici.

Naopak premiérovou bude spolupráca s OZ Parasport24 pre speváčku Kristínu. V tomto projekte som prvýkrát a počula som naň veľmi pozitívne ohlasy, preto som neváhala a prijala ponuku zúčastniť sa a podporiť dobrú vec,” vysvetľuje speváčka, ktorá si napriek plnému diáru pravidelne nájde čas i na dobročinné vystúpenia. Hudba nás ľudí spája a veľakrát lieči dušu. Myslím si, že jeden z najkrajších momentov pre umelca je, keď svojím koncertom dokáže povzbudiť a vyčariť úsmev na tvári. Verím, že na podujatí bude skvelá atmosféra a že k nej svojimi piesňami prispejem aj ja.”

Benefičné koncerty sú špeciálnou srdcovou záležitosťou jednej z hlavných hviezd večera, Celeste Buckingham: „Mám pocit, že tie najkrajšie zážitky, ktoré mám zo svojej doterajšej kariéry, vznikli práve pri vystupovaní na benefíciách. Keď hráme pre ľudí, ktorí sú zdravotne postihnutí alebo potrebujú pomoc, ten výsledok je najkrajší. Vždy sme radi, že môžeme byť s nimi, lebo sa z toho tak úprimne tešia. Taká úprimná radosť sa dnes len tak nevidí. Vážia si každú maličkosť, ktorá príde,“ prezrádza Celeste a vzápätí dodáva, že verejne prospešný zámer sa do svojej tvorby snaží vkladať aj keď práve nespieva na pódiu charitatívneho podujatia.

Prostredníctvom mojej tvorby sa vždy snažím vyjadriť aj dôležitejšie myšlienky, nielen rozprávať sama o sebe. Myslím, že je dôležité nielen z času na čas vystupovať ako človek so zmyslom pre charitu, ale myslieť tiež na to, ako môže moja práca každý deň ponúknuť niečo spoločnosti.“

V lete zmaže bariéry medzi zdravými a telesne hendikepovanými bicykel

Ako dodáva organizátor, v programe vystúpi tiež kapela Gladiator a speváčka Sima Martausová. Mená ďalších účinkujúcich si pre fanúšikov necháva na neskôr ako prekvapenie. „Sme radi, že vďaka všetkým týmto umelcom i vďaka našim partnerom, ale aj naším vlastným pričinením môžeme pomôcť rodinám a jednotlivcom sociálne či zdravotne hendikepovaným, ktorých navštívime v lete priamo v ich domovoch na našom 9. ročníku najväčšej športovo-charitatívnej akcie, s názvom Parasport24 Tour 2016,“ dodáva Miroslav Buľovský na margo každoročného športového podujatia, ktoré toto leto zmení názov z pôvodného Cez Slovensko na bicykli, na Parasport24 Tour. Práve počas letného bicyklového charitatívneho turné bude rozdaný výťažok zo vstupného z koncertu Hudba bez bariér tým, ktorí to najviac potrebujú – hendikepovaným ľuďom, ktorých prostredníctvom podobných podujatí občianske združenie Parasport24 podporuje už dlhé roky.

Vstupenky na podujatie Hudba bez bariér sú v predaji exkluzívne iba v sieti PREDPREDAJ.SK:http://predpredaj.zoznam.sk/sk/listky/5941/hudba-bez-barier

O občianskom združení PARASPORT24

OZ Parasport24 bolo založené v roku 2006 a venuje sa organizácii rôznorodých projektov na podporu hendikepovaných ľudí, ktorí ako jednotlivci majú obmedzené podmienky na získavanie finančných a iných prostriedkov pre vlastný rozvoj. Prostredníctvom športu majú občania so zdravotným postihnutím lepšiu možnosť zaradiť sa do bežného života.

Viac info:

www.parasport24.com

www.facebook.com/Parasport24

www.facebook.com/events/1649655148633655/