Cez víkend to v Bešeňovej poriadne vrelo, areálom sa ozývali trúby a súťažné pokriky od známych tvárí, medzi ktorými nechýbali Zuzana Vačková, Samuel Migaľ, Martin Šmahel, Přemek Boublík a ďalší.

Bešeňová 25. augusta (OTS) – Šesť tímov s handicapovanými športovcami dobývalo raj a jeho vodné atrakcie. Dokonca tí, ktorí sú odkázaní na vozík, prijali aj výzvu ice bucket challenge. Program vyvrcholil bubnovou show s perkusionistom Tokhim, Radek Bakalář, okrem iného, premenil čaj na vodu a všetkým zaspievala skvelá Katka Landlová.

V Bešeňovej bolo cez víkend totálne šialenstvo. Celým areálom sa ozývali trúby, rabkáče a súťažné pokriky. Dôvodom bola víkendová akcia Dobytie raja s Parasport24, cieľom ktorej bolo zdolať vodné atrakcie GINO PARADISE Bešeňová. Do súťaženia sa zapojilo veľa známych tvárí, ktoré boli kapitánmi súťažných tímov. V každom tíme bol aj jeden handicapovaný športovec. Zdeněk Šafránek – hokejista, paralympionik zo Soči hovorí: „Nie je ľahké pre nás plávať, pretože nohy nás ťahajú na dno, … tento deň sme si neskutočne užili, ľudia vytvorili úžasnú atmosféru a to nás poháňalo dopredu.“

Najvyššiu priečku obsadil čierny tím na čele s Martinom Šmahelom. Je zjavné, že s iným ako víťazným postom ani nepočítal. Martin už pred začiatkom súťaže vyzýval ostatných: „Kto chce zvíťaziť, ten nech sa pridá do môjho tímu.“ Martin si užil víkend v Bešeňovej aj so svojou manželkou Mirkou a dcérkou Miuškou.

Zelený tím obsadil striebornú priečku. Pre kapitána tohto tímu, Přemka Boublíka, bolo zábavné zdolať Raft River, „Nebolo ľahké dostať sa cez ľudí, ktorí si jazdu na rafte užívali, ale nám išlo o čas, museli sme sa vynájsť.“ Přemka prišla povzbudiť aj jeho partnerka Karin Olasová so synčekom Oliverkom.

Zuzana Vačková, kapitánka žltého tímu hodnotí výkony svojich spoluhráčov: „Sme hrdí na to, že sme obsadili bronzovú priečku. Najťažšie bolo dostať handicapovaného hráča z vĺn, ale fungovala u nás skvelá tímová spolupráca.“

Víťazi boli ale všetci, pretože pokorili vodné atrakcie aquaparku a výborne sa pri tom zabavili.

Po vyhlásení výsledkov sa aj v Bešeňovej odohrala ice bucket challenge na podporu ALS, kde si všetci handicapovaní nechali od kapitánov vyliať na seba vedro so studenou vodou a ľadom. Program pokračoval bubnovou show Tokhiho, do ktorej sa zapojilo viac ako 100 návštevníkov. Kúzla a mágiu predviedol Radek Bakalář, ktorý premenil čaj na vodu a predviedol aj ďalšie zo svojich skvelých kúskov. Celodenný program vyvrcholil koncertom skvelej speváčky Katky Landlovej, ktorá zahrala obľúbené hity z jej albumu Lepší holky.