V roku 2008, koncom júla sme sa postavili na ,,štart,, krásnej myšlienky ,,cez Slovensko na bicykloch za 5 dní,.Začali sme v Poprade na námestí 23.07.,  za  počasia,  pri ktorom by sa ťažko niekto odhodlal sadnúť si na bicykel a bicyklovať  Slovenskom…

tit

Ako ani paralympijskí športovci, Marian Ligda, Peter Štefanides, Dušan Pitonák a ďalsí iní, tak ani známe osobnosti, ako Ivan Tuli Vojtek, Přemek Boublik, Peter Čambor nemali problém sadnúť a ísť a popri tom spraviť aj s úsmevom rozhovor do živého vstupu TV Markíza.
Prežili sme nakoniec počas celej trasy ,,všetky ročné obdobia,, no bez ujmy na zdraví za 5 dní po krásnych cestách nášho Slovenska. Na záver nás čakali slnečné Senecké jazerá, kde sme si vychutnali zaslúžený oddych v hoteli Senec a spravili si záverečné posedenie aj za účasti rôznych médií, ktoré boli zvedavé na naše zážitky.

P1000474

Počas celej akcie sme sa stretali len s kladnými reakciami, preto už tam vznikla myšlienka, že to netreba nechať len tak a považovať to za „nultý“ ročník takejto cyklistickej akcie, kde chceme ukázať širokej verejnosti, že všetci sú si rovní.

Na podporu ďalšieho ročníka už prisľúbili svoju účasť Tomáš Bezdeda, Tuli, Přemek, Peter Čambor,  pán profesor Janko Greksa, Jaroslav Katriňák, Adélka Banašová a veríme, že sa pridajú ešte ďalšie známe osobnosti, aby podporili túto peknú myšlienku. Samozrejme nebudú chýbať ani paralympijskí športovci, ktorí vďaka tomuto projektu získajú cestný handbike a podporu na ďalšie športovanie vo svojom voľnom čase a to sú Marián Ligda, Peter Stefanides, Lucka Rudiová, Martin Krivoš, Alenka Kánová, Dušan Pitonák (vozičkári), Marek Kubačka, Daniel Cintula (zrakovo postihnutí), Iveta Chlebáková (telesne postihnutá). Veríme, že aj médiá prejavia aspoň taký záujem ako pri tom úvodnom ročníku a to tak, že o nás písali v 24. časopisoch a denníkoch a spoty vysielali 4. Slovenských televíziách pred, počas a po samotnej akcii.

Začínať chceme znovu z Popradu 30.júna 2009 a s cieľom na Seneckých jazerách v priestoroch hotela Senec a Aquapark Senec 04. júla 2009.
Vytvoríme spoločný pelotón, osobnosti + handicapovaní športovci dohromady. Prechádzať budeme 5 slovenských krajov a to Bratislavský, Trnavský, Trenčiansky, Žilinský, a Prešovský (v podstate každý deň jeden kraj Slovenska – spolu by to malo byť okolo 65 miest a obcí).
Bezpečnosť športovcov budeme zabezpečovať sprievodnými vozidlami, pričom veríme, že okolo idúci vodiči budú trpezliví. Veríme, že nám k informovanosti pomôžu aj rádiá na upozorňovanie, aby nedošlo k žiadnym kolíziám.

P1000473

Veríme, že sa nám podarí zorganizovať skvelú 5 dňovú akciu, ktorej hlavným cieľom je myšlienka ,,všetci sme si rovní,,

Záverečný deň určený pre športovcov, realizačný team, partnerov projektu usporiadame malý koncert s recepciou v priestoroch hotela Senec, kde samozrejme predstavíme  aj myšlienku projektu na nasledujúce roky. Veríme, že sa nám podarí zorganizovať skvelú 5 dňovú akciu, ktorej hlavným cieľom je myšlienka ,,všetci sme si rovní,, a týmto pomôcť vždy novým postihnutým športovcom k získaniu športových potrieb.