Opäť sa vytvorila akcia, ktorá pomáhal a tento krát aj  športovcom Špeciálnych  olympiád, ktoré na Slovensku združuje 2 tisícky športovcov s intelektuálnym znevýhodnením pod vedením národnej riaditeľky Evky Gažovej.

„Spolupráca so športovcami Špeciálnych olymiád je skvelá, a to hlavne pre dôveru, ktorú mám k šéfke Evke. Poznáme sa už od roku 2004 a s malou prestávkou naša spolupráca ide ruka v ruke celý čas“.

Potvrdil Miroslav Buľovský, zakladateľ  OZ Parasport24 a projektový manažér aj Hudby bez bariér, ktorý ešte dodal,  „vyskladať dobrý tím ľudí je dnes veľmi dôležité, lebo na ľuďoch záleží“.

 

Eva Gažová

“Je fantastické, že športovci s intelektuálnym znevýhodnením dostavajú priestor aj mimo športovisk. Hudba bez bariér opäť spojila niečo, čo ukazuje ľuďom, že inklúzia nie je nič zle, ale práve naopak, že je potrebne neustále ukazovať čo všetko takíto športovci a ľudia s hendikepom dokážu. Verejnosť sa bojí inakosti, a to že existuje koncert Hudba bez bariér je opäť len vizitka ľudí, ktorí sa inakosti neboja. Držím palce do ďalších ročníkov.

 

Pri odovzdávaní šeku bola aj naša úspešná olymionička Danka Barteková, či skvelý človek Patrik Herman.

Danka Barteková: “Veľmi sa teším, že Parasport24 podporil Špeciálne olympiády nielen na koncerte v Trenčíne, ale aj počas rallye pred dvoma rokmi, ktorej som aj ja bola malou súčasťou. Je obdivuhodne vidieť športovcov, ktorí denne prekonávajú prekážky väčšie, ako si my zdraví vieme vôbec predstaviť. No vidieť ich radosť zo športu, eufóriu z úspechu a emócie pri každom zlepšení je neuveriteľne motivujúce!

Myslím si, že spolupráca je najefektívnejšia, keď všetci spojíme sily a budeme si pomáhať navzájom. A toho sme boli svedkom, za čo veľmi ďakujem!”

 

A Patrik Herman stručne dodal

“Občianske združenia a neziskovky v mnohom suplujú štát. A ešte si pomáhajú navzájom. Hanba pre štát, klobúk dole pred Parasportom24”