Známe televízne tváre opäť na päť dní sadnú na bicykel a absolvujú na prelome júna a júla štyristokilometrovú trasu naprieč Slovenskom, aby podporili hendikepovaných športovcov.
Štvrtý ročník odštartujú televíznym spotom, ktorý v posledný aprílový deň natočili pri Terchovej herci Přemysl Boublík, Emanuel Hason, spevák Tomáš Bezdeda  a humorista Ján Grexa. Cykojazdu, ktorú organizuje martinské združenie Parasport24, podporil aj „markizák“ Marián Lechan.

Tentoraz nie ako učinkujúci, ale ako režisér. Sám však potvrdil účasť na cyklistickej akcií z Červeného Kláštora po Myjavu. Spolu s ním budú do pedálov šliapať aj „jojkárky“ Erika Barkolová, Monika Bruteničová, „markizák“ Peter Čambor, herec Ivan Tuli Vojtek či spomínané hviezdy, ktoré sa objavia v reklamnom spote.

Tento rok sa pridá aj martinský primátor Andrej Hrnčiar. Aj oni svojou popularitou pomôžu spropagovať projekty a verejnú zbierku, ktorými združenie Parasport24 podporuje telesne chorých športovcov. Vďaka tejto akcií niektorí získali handbiky, na ktorých sa vyberú na túto ťažkú trasu, vlani žiaci zo školy v Spišskej Novej Vsi dostali schodolez.

autor: Miroslava Dírerová

www.facebook.com