Vystavujeme obrazy našej Pavlíny, príďte sa pozrieť do nákupného centra Eurovea.

baner eVýstava bude od 17. do 30. apríl.

Kto Pavlína je?

Pavlína Triščová, vlastnými slovami:

Narodila som sa ako štvrté dieťa v našej rodinke. Vraj som bola poriadne šidlo – „šidlo“ ako každé iné dieťa, ktoré sa chce hrať, behať, kričať…. skrátka robiť huncútstva. 🙂

Moje prvé školské kroky smerovali do Košického ústavu pre telesne postihnuté deti a mládež. Túto školu som navštevovala 5 rokov a počas týchto piatich rokov som sa dostala ku kresleniu, maľovaniu, modelovaniu a rôznym iným činnostiam.

Neskôr, keď som prestúpila do Prešovskej ZŠ sa tieto koníčky sčasti posunuli do úzadia, a naopak, do popredia sa dostal šport a iné záujmy.

V roku 2005 ma oslovila jedna dánska škola a ponúkla mi 5 mesačné štúdium. Táto ponuka sa samozrejme nedala odmietnuť, a tak som prerušila štúdium na vysokej škole a „hor“ sa do Dánska. Počas štúdia sa mi naskytla opäť šanca rozdúchať plamienok „lásky“ k maľovaniu a prešla som rýchlo-kurzom maľovania a kreslenia. Do tejto doby, ak som aj chytila do „rúk“ niečo na kreslenie, tak to bol uhlík, alebo ceruza. A výsledok …??? čmáranice 🙂 no mne sa to páčilo a poctivo som si to schovávala dlhé roky.

Keď som zrazu svojím čmáraniciam dodala tvar a farby, zapáčilo sa mi to natoľko, že ani po návrate z Dánska som neprestala maľovať. Dokonca boli obdobia, že mi „teta múza“ nedala spať pokiaľ nevzniklo nové dielo. Nikdy som nemaľovala obrazy so zámerom ich ukázať svetu, jednoducho ma to bavilo. Na podnet mojej krstnej mamy som sa prihlásila do súťaže amatérov, ktorú usporiadalo stredisko osvety mesta Prešov. Podarilo sa mi to dotiahnuť až do celoslovenského kola. Po tomto mojom (pre mňa obrovskom) úspechu sa moja „maličkosť“ začala viacej venovať maľovaniu. Prvá oficiálna výstava bola v roku 2008 v občianskom združení, kde som toho času pracovala. Neskôr som dostala ešte zopár ponúk na výstavu mojich prác vo viacerých mestách Slovenska.

V súčasnosti pôsobím v Bratislave a v spolupráci s OZ Parasport24 sa zúčastňujem na rôznych zaujímavých aktivitách zameraných hlavne na pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú. Zároveň naše aktivity smerujeme aj na stredné školy, na ktorých približujeme študentom svet ľudí s hendikepom, pričom mojou úlohou je hlavne ukázať im prostredníctvom maľovania, že ak človek naozaj niečo chce, nájde si spôsob aj keď má hendikep.