ŠKODA otvára tretie zo štyroch centier pre zdravotne znevýhodnených motoristov,Handy ZŤP centrum v Žiline. Pomoc pri kúpe a úprave vozidla pre osoby so zdravotným hendikepom.


skoda_small24-hodinová nonstop prvá pomoc na cestách Bratislava, 23. február 2012 – ŠKODA AUTO Slovensko dnes otvorila tretie ŠKODA Handy ZŤP centrum. Po Bratislave a Prešove sa hendikepovaní motoristi dočkali vlastnej špecializovanej predajne už aj v Žiline. ŠKODA plánuje rovnaké centrum otvoriť aj v ďalšom krajskom meste – v Banskej Bystrici.

„Teší nás, že sa sieť našich auto centier pre hendikepovaných motoristov rýchlo rozrastá. Po nedávnom a veľmi úspešnom otvorení centier v Bratislave a Prešove, prinášame už tretie ŠKODA Handy ZŤP centrum, tentoraz pre obyvateľov žilinského kraja,“ uviedol Ján Mach, vedúci oddelenia pre Predaj a veľkoodbery.

V novom programe riešenia a rozvoja dopravnej mobility osôb so zdravotným postihnutím ŠKODA Handy ZŤP pokračuje ako tretie poskytovať svoje služby žilinské Autocentrum Minárik, s.r.o. Zamestnanci tohto špecializovaného centra ponúknu všetky potrebné informácie, služby a asistenciu pri kúpe nového automobilu zákazníkom so zdravotným hendikepom, vrátane poradenstva pri úpravách vozidla podľa druhu postihnutia. Do projektu sú zapojení aj silní partneri: Allianz – Slovenská poisťovňa, poskytujúca komplexné a zvýhodnené služby poistenia pre ZŤP klientov, Volkswagen Finančné služby Slovensko so zvýhodnenou ponukou pre ZŤP klientov a Josef Hurt s ponukou individuálnych prestavieb a prestavieb na ručné ovládanie. Všetky prestavby Josef Hurt sú na Slovensku homologizované. Samozrejmosťou pre klientov projektu ŠKODA Handy ZŤP je i 24-hodinová prvá pomoc na cestách v nadväznosti na call centrum chránenej dielne AV Mobilita, poisťovne Allianz a odťahovej služby Mondial Assistance.

Predajné miesto ŠKODA Handy ZŤP v Žiline je vybavené vozidlom ŠKODA Roomster 1,2 TSI s výkonom 77 kW a 7-stupňovou automatickou prevodovkou. „Žilinské centrum ŠKODA Handy ZŤP sme plne prispôsobili zdravotne hendikepovaným zákazníkom. Má bezbariérový prístup, pracuje v ňom špeciálne preškolený servisný technik a automechanik na prestavby a úpravy vozidiel pre ZŤP. Samozrejme, nechýba ani trenažér so simuláciou ručného riadenia,“ povedal Mach.

Značka ŠKODA si je vedomá svojho vedúceho postavenia na slovenskom automobilovom trhu a z toho vyplývajúcej spoločenskej zodpovednosti voči najširšej občianskej spoločnosti. Preto popri sponzoringu športu a kultúry je sociálna angažovanosť ďalším z pilierov stratégie spoločnosti. Cieľom spoločnosti ŠKODA AUTO Slovensko je integrácia osôb so zdravotným postihnutím do spoločnosti pomocou a s dôrazom na vytváranie plnohodnotných pracovných miest.

Pre ďalšie informácie, prosím, kontaktujte:

Lucia Busquet, PR manager, ŠKODA AUTO SLOVENSKO s.r.o.

Lucia.busquet@skoda-auto.sk; +421 904 701 345